Buñuelos rellenos de crema

Buñuelos rellenos de crema

Del llibre de cuina "tentaciones de chocolate" de Arnaud Delmontel m'he inspirat per crear aquesta recepta. Me vaig fixar amb una masa brioche que se fregia i me va cridar l'atenció perque no ho havía llegit mai, no sabía que la masa brioche se pogués fregir i quedás tan bé.

He fet vàries proves, unes fent ses bolletes i fregint tot d'una sense reposar i les que han sortit millor han estat amb 2 fermentacions.

Esteia tota satisfeta i he penjat les fotos al facebook i na Alicia de www.recetariocanecositas.com m'envia un whatsupp demanant-me la recepta de "las pelotas de fraile".... jo ni sabía què era això i per lo vist és una recepta típica de Castelló.

Vos assegur que són boníssimes, vaja quina cosa més bona i si passen unes hores encara millor.

Idò uns bunyols farcits a lo "pelotas de fraile" sense voler.

 

Masa brioche:

 • 50 gr de llet
 • 1/2 taquito de llevadura de panadería (a on vénen els iogurts)
 • 2 ous grossos
 • 35 gr de sucre
 • 6 gr de sal (a ojo)
 • 85 gr de mantega a temperatura ambient
 • 250 gr de farina

Posam dins el tassó del tmx la llet, llevadura, i el sucre Mesclam 1 min. 37º vel. 3

Afegim els ous i mesclam 15 segons vel. 3

Afegim la farina i la sal i pastam 4 minuts vel. espiga i anam afegint poc a poc culleradetes de mantega fins que l'acabem.

Es posa la pasta dins un bol i la teixam tovar fins que dobli el volum (no se pot dir mai quant tardarà depén de la temperatura ambient de la habitació a on ho feis i de la temperatura de la pasta.

Quan ha tovat amb una cullereta de postre feim boletes i les deixam tovar damunt una superfície aprop de la paella on hem de fregir i aquesta superfície ha de estar ben untada d'oli de girasol o oliva suau perque no s'aferrin.

Quan han doblat el volum posam una paella al foc (no ha de esser molt viu ni massa baix però tirant a fluixet) amb compte anam agafant les boletes i les anam fregint per les dues cares. Deixam refredar damunt un paper absorbent.

 

CREMA PASTELERA 

100 g de sucre ,500 g de llet,4 vermells d’ou ,40 g de maicena (ojo, maizena normal no vale la espesante hay de dos tipos).,1 poc de sucre vainillat i 30 g mantequilla.


preparació: tots els ingredients menys sa mantequilla i 7 min.a 90º vel. 3

afegim mantequilla i mesclar a vel. 2 o 3 fins que estigui ben mesclat. Abocar dins un bol i deixar refredar tapat de paper film abans de fer-la servir per qualsevol preparació.

 

GLASSEJAT DE VAINILLA

aquesta recepta no tenc quantitats si no que la faig a ull

 • sucre pols
 • vainilla liquida en sobret (dels súpers alemans)
 • un poc d'aigua
 • un poc de suc de llimona colat

Dins un bol pos 75 gr de sucre pols

dins un tassonet suc un poquet de suc de llimona i dins unaltra aigua.

Al bol del sucre vaig afegint mitja culleradeta de café de suc de llimona, un poc d'aigua i un poc de vainilla liquida, tot el líquid ben a poc a poc per no fer clar, remenam amb una cullera, si fa falta afegim més sucre pols si hem fet clar, ha de tenir la consistència de una papilla.

Quan tenim les bolletes fregides i farcides de crema, les colocam dins un plat i repartim el glassejat per damunt.

 

Bon profit !!

 

Aqui veim com s'agafen ses bolletes ja tovades, s'ha d'anar alerta perque si les feis un mal moviment se desinflaríen com un globus, per això s'han de deixar tovar davora la paella perque estiguin aprop després per fregir.No oblideu untar de oli el marbre.

 

 

 

Inicieu sessió per enviar comentaris